RSS

Списание НО ПОЕЗИЯ на Поетичния Никулден

24 ное.

По покана на г-жа Федя Филкова тази година списанието НО ПОЕЗИЯ ще бъде представено на традиционния Поетичен Никулден в София, на 6 декември, събота, от 17.00 часа, в изложбената зала на галерия „Средец“ на Министерството на културата (бул. Ал. Стамболийски 17).
„Поетичният Никулден е едно от най-важните поетически събития на годината и за всички нас, които правим списанието, е вълнуваща възможност да се срещнем с нашите читатели и автори. Заповядайте на празника! Там ще бъде първата спирка на НОП4 – броят под редакцията на Катерина Стойкова-Клемър.“, пише  Петя Хайнрих от името на редакцията на списанието.

НОП4 включва:

Нопоезия бр. 4

„Предай нататък“ – стихотворения от Богомил Тодоров, Албина Опанасенко, Милена Вълканова, Пейчо Кънев, Иглика Дионисиева, Александър Георгиев, Даниела Енчева, Петър Чухов, Диана Маркова, Мая Ангелова, Мина Стоянова, Нели Лишковска, Росица Нанкова, Стойчо Младенов, Валери Валериев, Ангел Хаджипопгеоргиев, Николай Петков, Марион Колева, Детелина Тихолова, Ана Петрова, Найден Коев, Даниела Михалева, Ралица Арнаудова
Четения, памет, книги –
Калоян Праматаров с части от проекта си „Слънцестоения над Черната река“
Спомен за Борис Хаджийски и част от непубликуваната досега негова поема „Небесен човек“
НОП4 обръща внимание на 5+2 поетически книги от последната година
Надникваме в Работилницата на поетите –
Катлийн Дрискъл и Джефри Левин с ценни съвети за начинаещите поети
Български и американски поети и преподаватели по творческо писане отговарят на въпроса: „Кое е най важното, което трябва да знае начинаещият поет?“
NN –
Краят на списанието ни изсипва шепа аметисти и ахати от щедрата поетическа и философска мисъл на Никита Нанков.
С фотографии от Яна Копчева и Жоро Аранжоро
Но да завършим там, откъдето тръгнахме – Поетичният Никулден е ден на паметта за Николай Кънчев. На първите страници ще откриете спомен на Кенет Уайт за срещите му с големия ни поет. От там нататък, с пожелание да пазим живи поетичните си корените си, приятно четене!

 
Вашият коментар

Публикувано от на 24/11/2014 в Uncategorized

 

Вашият коментар